Anadolu Lisesi

2017 yılında kurulan Özel YEDİ BİLİM Anadolu Lisesi; Anadolu Liseleri statüsünde, toplam 4 yıl eğitim verir. Tüm eğitim ve öğretim müfredatı deneysel ve proje tabanlı çalışmalarla desteklenir. Dersler; görsel materyal, teknoloji ve güncel kaynaklardan yararlanılarak işlenir. Öğrenciler tüm derslerini her türlü teknolojik olanağın sunulduğu dersliklerde tüm yeniliklerin takip edildiği uygulamalarla yürütürler.

YEDİ BİLİM Anadolu Lisesinde öğrencilerin istek ve yetenekleri doğrultusunda çok yönlü bir eğitim verilir. Öğrencilerin kendilerini geliştirip yeteneklerine uygun alanlara yönelmeleri, doğru meslek ve üniversite seçimi için yoğun rehberlik çalışmaları yapılır.

YEDİ BİLİM Anadolu Lisesi İngilizce sınıflarında yoğun bir İngilizce programı izlenir. Öğrencilerin günlük yaşantılarında yabancı dili etkin bir biçimde kullanabilmeleri, gelecekte, akademik ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için gerekli altyapı kazandırılır. Temel dil becerilerinin etkin olarak kullanılmasını hedefleyen programda, ikinci yabancı dil olan Fransızca eğitimi de kesintisiz olarak devam eder.

Öğrencilerin yoğun akademik çalışmaları çok çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle desteklenir. Eğitsel kol ve kulüpler öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlar. Öğrenciler sosyal toplum bilincini kazanacakları etkinliklere yönlendirilir ve desteklenir.

Ölçme - Değerlendirme Birimi, eğitim alanındaki bütün yenilikleri izleyerek YEDİ BİLİM Anadolu Lisesinin eğitim hedeflerine ulaşmasında ve öğrencilerin TYT ve YKS’ye bilinçli bir şekilde hazırlanmasında etkin görev yapar. Öğretmenler öğrencilerle, 9. sınıftan başlayarak yoğun TYT ve YKS hazırlık çalışmaları yürütür. Okul sonrası bireysel veya grup halinde etüt çalışmaları yapılır, tam öğrenme sağlanır.

Her haftasonu HBS ve ABS deneme sınavları yapılarak öğrencilerin haftalık ve aylık birikimleri ölçülür.