İkinci Yabancı Dil - Fransızca

İkinci Yabancı Dil - Fransızca

YEDİ BİLİM KOLEJ'LERİNDE FRANSIZCA

• Fransızca analitik bir dildir. Cümleler ve kelimeler; edatlar, zarflar gibi gramer araçları ile belirtilir. Cümle içerisinde sözcüklerin sıralanışı Türkçeden farklı olup kelimelerin okunuşları ve yazılışları da farklıdır. Ama bu gibi durumlar, Fransızcanın öğrenilmesi için zor bir durum değildir.
  • Her dilin kendine ait özellikleri vardır. Önemli olan şey bu özellikleri öğretmek için kullanılan metotlardır. Amacımız, Fransızca konuşabilen, yazabilen ve bu dili anlayabilen çocuklar yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda, metotlarımız ile öğrencilerimiz kolaydan zor doğdu ilerlerler ve Fransızcanın öğrenilmesi zor bir dil olmadığını yaşayarak öğrenirler.

METOTLARIMIZ:

• Uzun gramer anlatımlarından kaçınmak.
  • Açık, kısa ve gerekli olan gramer anlatımı yapmak.
  • Öğrencilerin öğrendiklerini hemen uygulamaya geçirmek ve öğrenilenlerin pekiştirilmesini sağlamak.
  • Her konu sonunda öğrencilerin durumlarını kontrol edebilmek için öğrencilere alıştırmalar vermek.
  • Şarkılarla ve oyunlarla dil anlatımını yapmak.
  • Eğlenerek yabancı dil öğrenimi sağlamak.

HEDEFLERİMİZ:

• Fransızca konuşan ülkelerin kültürlerini öğrenmek.
  • Öğrencilerin birden fazla yabancı dil öğrenmeleri konusunda cesaretlendirmek.
  • Öğrencilerin yaratıcılık yönlerini geliştirmek.
  • Öğrencilerin farklı kültürler ile işbirliği yapma becerilerini geliştirmek.
  • Öğrencilerin gördüklerini, duyduklarını, düşündüklerini, yabancı dilde söz ve yazı ile anlatma yeteneğini geliştirmek.
  • Yabancı dilde ki sözcüklerin anlamlarını, telaffuzlarını öğretmek.
  • Şarkılar ve oyunlarla yabancı dile olan ilgilerini arttırmak.
  • Öğrenilen yabancı dili okul sonrası hayatında kullanma ve geliştirme bilinci kazandırmak.