İlkokul

Yedi Bilim Koleji öğrenmeyi öğreten, öğrencilerin yaratıcılıklarını ortaya çıkaran, bireysel farklılıkları geliştiren, öğrenmeyi zor olmaktan çıkarıp kolaylaştıran ve zevkli hale getiren, proje tabanlı modern öğretim yöntemleri benimsemiştir.

Eğitim ve öğretim programı öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel, fiziksel gelişimleri ve bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak yapılandırılır.

Kendine güven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya yönelik bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda düzenlenen toplum hizmeti çalışmaları ve kulüpler, öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken farklı alanlarda kendilerini geliştirirler. Öğrenciler, sosyal toplum bilincini kazanacakları etkinliklere yönlendirilir ve desteklenirler.